24.02.2020

przepisy na przekąski

Z trudem wyimaginować sobie współczesną kuchnię i dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról podczas śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Kolosalna gama rozmaitego rodzaju bułek, lub chleba pozwala wybrać te najbardziej należyte, począwszy od prostych, przez te z przeróżnymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami oraz tym pokrewne. Niemniej jednak, jeśli ktoś dba o własną figurę, chce być szczupły i prawidłowo się odżywiać, powinien pamiętać, iż chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - zapraszamy po przepisy na przekąski. Zapełnia nam żołądek oraz powodu przyrost tkanki tłuszczowej. Wobec tego jeżeli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to mieć wpływ na redukcję należącej do nas wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego możemy zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wymiarem zbliżone do zwyczajnego chleba, z tą różnicą, iż zawierają mniej kalorii oraz są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu i mąki. Z takiego pieczywa wolno przygotować dobre kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego wolno dołożyć odrobinę warzyw i mamy dobrą kolację, czy śniadanie, a przede wszystkim mało kaloryczną.

0 komentarze:

Prześlij komentarz